Vakantie Zuid Tirol – een heerlijke zomervakantie voor het gezin

Zuid-Tirol is een regio waar je heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie met het hele gezin. Deze noordelijkste provincie van Italië grenst aan Oostenrijk. Het is een zonnig gebied én een ideale bestemming voor een actieve vakantie. Maar ook op culinair en cultureel gebied is het een verrassende bestemming. Een heerlijke mix van alpien en mediterraan, zo wordt het omschreven op de informatieve website van Sued Tirol! Er zijn 6 leuke activiteiten verzameld voor het hele gezin voor een vakantie in Zuid Tirol. Wij werden daar heel enthousiast van in ieder geval!

Vakantie Zuid Tirol

Zuid Tirol, een verrassende vakantie bestemming gezin

De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten en zijn bestempeld als Unesco erfgoed. Het is op deze plek maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Zelf hebben we het gebied ook eens mogen bezoeken, en we waren zeker onder de indruk van de prachtige bergen. Maar toen nog zonder kinderen. Zou het ook een leuke bestemming zijn als gezin? En kies je dan voor een all inclusive Italië vakantie, of ga je kamperen in de natuur?

Ook culinair genieten is in dit gebied heel goed mogelijk. Want het heeft de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië! Daarnaast is er op cultureel vlak van alles te bezoeken en bewonderen in Zuid-Tirol. Het is een streek van contrasten: van traditioneel tot mondain, en van alpentoppen tot mediterrane sferen. Dus zeker een bezoek waard! Wat is er bijvoorbeeld te beleven? Vind hieronder 6 leuke activiteiten voor het hele gezin tijdens je vakantie in Zuid-Tirol.

Een autovakantie naar Zuid Tirol

Plan je een zomervakantie Tirol met het gezin, dan is dit een reis die prima met de auto te doen is. Het is een reis van zo’n 11 uur. Je moet er rekening mee houden dat je wel een vignet nodig hebt op de Oostenrijkse wegen, voor het betalen van tol. Ga je in de winter, dan check je van tevoren het beste even of winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden verplicht zijn.

Toffe activiteiten met het gezin in Zuid-Tirol

1 – Wandelen met het hele gezin in de Dolomieten

Een wandelvakantie met kinderen is een behoorlijke uitdaging. Want het is vaak niet het eerste waar ze zelf aan denken bij een leuke vakantie. En het kan natuurlijk best wat van hun uithoudingsvermogen vragen! Maar des te mooier als het lukt om een route af te lopen. Want daardoor krijgen ze zeker een boost in hun zelfvertrouwen. In Zuid-Tirol zijn er verschillende wandelroutes met een verhaallijn en spelcomponenten. Hierdoor zijn jullie met elkaar interactief en sportief bezig. Benieuwd naar de wandelroutes, neem hier een kijkje.

Vakantie Zuid Tirol
IDM Südtirol-Alto Adige © Marion Lafogler

2 – Kalterer See zwemmen – Vakantie Zuid Tirol

Zwemmen is tijdens de vakantie met kinderen natuurlijk een must, en ook dat kan goed in Zuid-Tirol. Het meer van Kaltern, de Kalterer See, verwelkomt de bezoekers met zijn warme en rustige water. Er is voor elk wat wils: watersporten, zonnebaden of op het terras zitten. Ga dan zeker voor een koel glas lokale wijn genaamd Kalterersee. Het meer biedt een perfecte omgeving om te vertoeven en te ontspannen, met een prachtig uitzicht.

zwemmen zee meer water natuur
IDM Südtirol-Alto Adige © Benjamin Pfitscher

3 – Breng enkele dagen door op een boerderij in Zuid-Tirol

Er zijn mooie boerderijen te vinden in het afwisselende landschap van Zuid-Tirol. Of je nu kiest voor een boerderij bovenop een berg, op een zonnig hoog plateau of in een brede vallei. Het is een leuke ervaring tijdens je vakantie in Zuid-Tirol. Elk seizoen van het jaar vind je rust en ontspanning op één van de boerderijen van Roter Hahn. Dit zijn boerderijen met een speciaal keurmerk, waar je kunt logeren en het boerenleven kunt beleven. Ideaal voor een gezinsvakantie in Tirol! Geniet ook mee met het leven op het platteland en het ritme van de natuur. Dit is zeker ook een leuke en leerzame belevenis voor je kinderen.

geit in de bergen
IDM Südtirol-Alto Adige © Alex Moling

4 – Breng een bezoek aan Ötzi de IJsman

Ötzi is een gletsjermummie uit de Kopertijd. Dankzij buitengewone omstandigheden is hij tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Beetje bij beetje heeft hij een schat aan kennis doorgegeven. Hij werd in 1991 bij toeval ontdekt door wandelaars op de gletsjer van het Schnalstal/Val Senalesdal. Zelfs nog met zijn kleding en uitrusting! Breng dus zeker een bezoek aan Ötzi tijdens je autovakantie Zuid-Tirol en ontdek meer over deze IJsman.

Vakantie Zuid Tirol Ötzi de IJsman
Südtiroler Archäologiemuseum

5 – Ontdek de regio op de fiets

In Zuid-Tirol zijn er diverse goed aangelegde en veilige fietspaden te vinden voor het hele gezin. Daarom moet je bij het nadenken over een gezinsvakantie zeker denken een een vakantie in Tirol met het gezin! Fiets bijvoorbeeld door de appel- of wijngaarden, weides met koeien en langs historische dorpjes. Proef onderweg van de lokale specialiteiten. Er is een uitgebreid routenetwerk, ook met uitdagende trails voor de echte avonturiers! Het unieke uitzicht maakt van fietsen in Zuid-Tirol een heel bijzondere vakantie ervaring. Vind hier een mooie route!

Vakantie Zuid Tirol
IDM Südtirol-Alto Adige © Harald Wisthaler

6 – Dagje weg in één van de pretparken – Vakantie Zuid-Tirol

Voor plezier en actie neem je de kinderen mee voor een onvergetelijk uitstapje in de vele pretparken van Zuid-Tirol. Kies bijvoorbeeld uit de langste tokkelbaan van Europa op de Kronplatz. Of het Ötzi Rope Park of de mountain coaster in Meran 2000. Ook een labyrinttuin klinkt leuk voor kinderen. Maar er is nog heel veel meer!

Voor een leuke zomervakantie met je gezin is Zuid-Tirol dus een goede optie! Maar niet alleen in de zomer, eigenlijk voor alle seizoenen is Zuid-Tirol een leuke bestemming. Abonneer je op de nieuwsbrief (zie de website) om op de hoogte te blijven van tips en aanbiedingen.

Vakantie Zuid Tirol Wild Zoo
IDM Südtirol-Alto Adige © Wild Zoo Entertainment

Fotocredits via CheckinPR

Lees ook deze blogs

Heb je het reisvirus te pakken? Lees dan zeker ook deze blogs, voor nog meer reisinspiratie:

Op zoek naar een fijne reisgids voor Zuid-Tirol?

footer 6
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *