Europa-Park camping – een kampeerervaring bij dit toffe pretpark

Europa-Park is het grootste en beste pretpark van Europa. Dit attractiepark is zo groot en heeft zoveel attracties, dat je aan één dag echt niet genoeg hebt. Je kunt daarom bij dit park daarom ook overnachten in één van de vele hotels. Maar wil je een wat voordeliger alternatief, dan is er ook de Europa-Park camping: het Camp Resort. Je kunt hier met je eigen tent of camper verblijven, maar ook in een tipitent of huifkar. Hoe tof is dat?

Europa-park camping

Overnachten in een tent, huifkar of tipi in Europa-Park

Bij Europa Park kun je overnachten in één van de vele themahotels. Deze zijn heerlijk luxe en van alle gemakken voorzien. Maar wil je liever niet in een hotel zitten, dan kun je bij Europa-Park ook kamperen. Heb je zelf een tent of camper, dan kun je terecht op de camping. Heb je zelf geen tent, maar wil je toch de kampeerervaring, dan kun je terecht op het Camp Resort van Europa Park. Daar heb je 3 verschillende soorten accommodaties (soms ook met verschillende types):

  • Een huifkar
  • Een tipi tent
  • Een houten blokhut
huifkar cowboy

Wat is Europa-Park?

Voor iedereen die nog nooit van Europa-Park heeft gehoord: dit is een ontzettend tof pretpark in Duitsland. Europa-Park ligt in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Wij zijn hier al 2 jaar op rij geweest en ik kan iet anders zeggen dat wij als gezin echt ontzettend fan zijn van dit park! Maar wij zijn niet de enige, want Europa Park is al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld!
In het park zijn 17 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Elk land heeft zijn eigen themagebied en er zijn wel meer dan 100 attracties en heel veel shows te vinden.

op een paard bij de saloon

Logeren in een cowboydorp op de Europa Park camping

Al bij aankomst merk je dat je in een cowboydorp aankomt. Door het hele resort staan decoraties passend bij het thema en de hoofdgebouwen zijn ook aangekleed als een echt cowboydorp, met bijvoorbeeld een saloon. Maar vooral het meertje in het midden van het Camp Resort is ontzettend sfeervol. ’s Avonds gaat de verlichting aan en zie je de lichtgevende bollen op het water drijven. Ook de kampvuren gaan ’s avonds aan, dus je waant je in een echt cowboydorp!
Het Camp Resort is de perfecte plek voor een avontuurlijke gezinsvakantie, schoolreisje of outdoorvakantie. Je kunt hier namelijk overnachten in 4 tot 16 persoons accommodaties. Hoe leuk is het om hier met een hele familie of schoolklas te overnachten?

huifkar

Slapen in een huifkar op de Europa-Park camping

Wij hebben het eerste jaar dat we in Europa-Park waren gelogeerd in een hotel, maar het tweede jaar hebben we geslapen in een huifkar op de Europa-Park camping. Dit vond ik van tevoren wel even een beetje spannend. Bij een hotelkamer heb je echt je eigen privacy (en wat meer luxe) en kun je je rust pakken wanneer je wil, als je gaat kamperen is dit toch een beetje anders.
Ik zou dus niet zo snel voor een overnachting in een tent kiezen, maar omdat hier op het Camp Resort al een hoop voorzieningen aanwezig zijn (en dus toch een beetje luxe) durfde ik het wel aan. Je hebt namelijk wel de ervaring van kamperen, maar niet het gedoe! De accommodatie is gewoon klaar als je aankomt, het enige wat je hoeft mee te nemen is een deken of slaapzak en een handdoek. De matrassen zijn al voorzien van een hoes en er is een kussen. En verder is er een verwarming, zit er een kast in die je kunt afsluiten én is er een stopcontact en wifi!

Europa-Park camping
Het interieur van een huifkar

Een tipitent bij Europa-Park camping

Toen wij het kampeerterrein over liepen, zagen we ook hele toffe tipitenten. Qua voorzieningen kun je bij een tipitent ongeveer hetzelfde verwachten als bij de huifkarren. Dat wil dus zeggen: dat de matrassen en het kussen voorzien zien van hoezen, er is wifi, een stopcontact, elektrische verlichting en verwarming. Die verwarming is zeker op de koudere avonden geen overbodige luxe.
Ben je met een grotere groep, dan kun je ook tenten boeken voor maximaal 12 personen!

tipi tenten
Overnachten in een tipi tent bij de Europa-Park camping

Slapen in een blokhut

De laatste keuze voor het Camp Resort Europa-Park camping is overnachten in een blokhut. Wederom zijn de voorzieningen hier vergelijkbaar, maar de ruimte in een blokhut is soms net wat groter. Wel werden we al gewaarschuwd dat de blokhutten wel gehorig kunnen zijn, dus het meenemen van oordopjes is geen overbodige luxe. Altijd handig voor het geval je een snurkende buurman hebt!

Europa-Park camping
Ook in deze mooie blokhutten kun je overnachten op de Europa Park camping.

De sanitaire voorzieningen op de Europa-Park camping

Je bent misschien wel heel nieuwsgierig hoe het geregeld is met de sanitaire voorzieningen op de Europa-Park camping. Want dat was wel het eerste dat ik me afvroeg. En ik kan je vertellen dat de sanitaire voorzieningen echt dik in orde zijn! Er zijn meerdere gebouwen waar je terecht kunt. Je hoeft dus nooit ver te lopen als je er ’s nachts toevallig uit moet.

Er zijn aparte gebouwen voor dames en heren. Je hebt een deel met toiletten, een deel met wasbakken en een deel met douchehokjes. Deze douchehokjes zijn er ook nog eens in verschillende soorten: sommige met alleen een douche, anderen met een apart stukje er nog voor met een eigen wasbak. Zo heb je zeker genoeg ruimte! Deze sanitaire voorzieningen zijn ontzettend schoon en worden gedurende de dag goed bijgehouden.

Europa-Park camping
De sanitaire voorzieningen bij de Europa-Park camping
Europa-Park camping

Met je eigen tent of camper kamperen bij Europa-Park camping

En dan is er ook nog de optie om met je eigen tent of camper te kamperen bij de Europa Park camping. Dit is als je zelf een middel hebt om te kamperen, een ontzettend goed en vooral voordelig alternatief. Je hoeft namelijk als je naar het pretpark gaat, geen losse parkeertickets meer te boeken. En je maakt ook gebruik van de overige faciliteiten op het Camp Resort, die je hieronder leest.

Europa-Park camping
’s Avonds kun je heerlijk bij het kampvuur zitten.

Overige activiteiten op het Camp Resort

Bij Europa-Park is er zoveel te doen, dat je eigenlijk weinig tijd op het Camp Resort door hoeft te brengen. Maar wil je even weg van het pretpark, dan kun je je hier volop vermaken!
Er is namelijk een restaurant (hier kun je ’s ochtends ook gebruik maken van het ontbijtbuffet), en ’s avonds kun je daar ook gewoon gezellig wat drinken. Je zit dan aan de grote waterplas, waar verlichte bollen op drijven. Ontzettend sfeervol. Je kunt daar lekker iets te drinken pakken (er zijn voor grote gezelschappen zelfs privé taps met bier van 3 of 5 liter, die je op je tafel krijgt).

’s Avonds gaan de kampvuren aan. Je waant je dan in een echt cowboydorp. Dit hout mag je hier zelf op gooien, het staat klaar voor de bezoekers om te gebruiken. Om 17.00 uur gaan de karren open waar deze houtblokken in liggen. Ook is het mogelijk om een barbecue pakket te reserveren, zodat je boven het kampvuur kunt barbecueën.

Voor de kinderen is er ook nog van alles te doen. Onder een grote tent staat een speeltuin. Omdat deze zo lekker onder de overkapping staat, kunnen de kinderen hier ook spelen bij slecht weer. Ook kun je er rijden op een elektrische stier (tegen een kleine betaling) en in de zomer kun je zwemmen in het meertje wat er naast het Europa Park Camp Resort ligt.

Europa-Park camping

Het ontbijt in het Silver Lake Saloon

Wanneer je op de Europa Park camping overnacht, kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon lekker een broodje bij je tent of caravan te eten. Bij een loket kun je namelijk broodjes aanschaffen. Maar je kunt er ook voor kiezen om tegen betaling een voucher aan te schaffen, waarmee je gebruik kunt maken van het ontbijtbuffet in het Silver Lake Saloon. Dat is een restaurant, volledig is Western stijl ingericht.
Bij binnenkomst overhandig je je voucher aan de medewerker bij de deur. Vervolgens kun je zelf een dienblad pakken, een bord en bestek en zelf opscheppen waar je zin in hebt.

De keuze is groot bij het ontbijtbuffet. Qua drankjes kun je denken aan thee, warme chocomelk, warme melk, water, vruchtensap of koffie. Er zijn harde broodjes, sneeën brood die je kunt roosteren, muesli en verschillende soorten zoete broodjes. Verder is er natuurlijk een kar vol vleeswaren en kaas aan, fruit, yoghurtjes en rauwkost. Ook liggen er worstjes, witte bonen in tomatensaus, 2 soorten ei en French toast. Er zijn 2 ruimtes waar je kunt zitten: dicht bij het buffet en de hoofdruimte. ’s Avonds worden in de hoofdruimte van de Silver Lake Saloon bij het diner ook shows op gevoerd. Ga je daar ’s avonds eten, vraag dan zeker een plekje in de hoofdruimte!

Europa-Park camping
Ontbijt bij de Europa-Park camping.
ontbijt witte bonen in tomatensaus met ei en broodjes
Een echt cowboy ontbijt!

Andere overnachtingsmogelijkheden bij Europa-Park

Wil je wel overnachten bij Europa Park, maar toch liever niet op de Europa-Park camping? Dan zijn er nog veel meer mogelijkheden!
Als je liever wat meer luxe wil, dan kun je nog kiezen uit één van de 6 hotels van het hotelresort. Allemaal minimaal 4 sterren, en meerdere zelfs 4 sterren superior. Hieronder geef ik een korte beschrijving van de verschillende stijlen van de hotels:

  • El Andaluz –> dit hotel is gemaakt in Spaanse stijl en ligt direct aan de ingang voor parkgasten. Binnen een minuut sta je dus ’s ochtends in Europa Park!
  • Santa Isabel –> dit hotel heeft de stijl van een Portugees klooster en heeft zelfs eigen kapel. Dit hotel is wat luxer, want er is een eigen spa en wellness!
  • Castillo Alcazar –> ook dit hotel ligt dicht bij de ingang en je waant je in een echt kasteel!
  • Colosseo –> dit hotel is het grootste hotel van Europa-Park. Je waant je in Italië, want als je naar buiten stapt, sta je midden op een Romeins plein. Elke avond is er op dit plein ook een spectaculaire fonteinenshow. Hier is bijvoorbeeld ook een pizzeria of een gezellig barretje te vinden.
  • Bell Rock –> dit hotel is opgetrokken in New England stijl. Ook hier kun je weer meerdere restaurants vinden. De grote vuurtoren is kenmerkend voor dit hotel. En elke avond kun je ook bij dit hotel genieten van watershows!
  • Krønasår –> dit is het nieuwste hotel en ligt naast Rulantica, dus net een eindje van de hoofdingang af. Dit hotel is een museumhotel en doet denken aan de film ‘Night at the museum’. In de hal hangt een enorm skelet van een zeeslang, die je ook terug ziet komen in Rulantica. Er rijdt een pendelbus naar de ingang van Europa-Park.
Europa-Park camping
De plattegrond van het Camp Resort met de ontbijtvouchers.

Wij zijn benieuwd: ben jij weleens bij Europa-Park geweest, en waar hebben jullie toen geslapen?

Op MamaScrapelle staan meer artikelen van Europa Park!
Kijk ook eens voor een andere stad als Parijs of Brussel

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *