Skiën in het Stubaital – een sneeuwzekere skivakantie

Bij de mensen die van wintersport houden, zijn de voorbereidingen nu al begonnen. In onze omgeving hebben we meerdere fanatieke wintersporters en zij zijn al druk bezig om alles in orde te maken voor hun skivakantie. Als je op zoek bent naar een sneeuwzekere skivakantie, dan kun je gaan skiën in het Stubaital in Oostenrijk. Lees snel verder als je meer wil weten over deze bestemming!

skiën in het stubaital

Een mooi plekje in Oostenrijk – skiën in het Stubaital

Misschien komt de naam van deze wintersportbestemming je niet bekend voor. Waar ligt het Stubaital precies? Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, met bekende dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, vormt het een veelzijdige en sportieve Alpen bestemming. Dit dal is al meerdere keren bekroond tot de meest gezinsvriendelijke bestemming van de Alpen.

Een sneeuwzekere bestemming

Als je gaat skiën in het Stubaital kun je zeker weten rekenen op sneeuw! Het voorjaar is ideaal voor skiën of snowboarden* in het Stubaital. De langere dagen laten de zonnestralen op de sneeuw schitteren, waardoor je geniet van carven en verfrissende stops op zonnige terrassen. Vooral op de Stubai-gletsjer blijven de pistes tot 20 mei goed geprepareerd en open, dankzij intensief onderhoud gedurende het hele seizoen en de hoogte tot 3.000 meter. Alternatieve wintersporten in Stubai zijn net zo populair als het klassieke skiën. Van oktober tot mei is sneeuw gegarandeerd. Elke dag na sluitingstijd zet de sneeuwploeg zich in om de circa 150 kilometer aan pistes in het dal te prepareren. Met moderne rupsvoertuigen en sneeuwbeheersystemen zorgen ze voor perfecte, langdurige routes, zelfs in het voorjaar.

piste ski klaar maken
Elke dag wordt de piste weer klaargemaakt – foto via Stubai door Andre Schoenherr

Voor ieder wat wils

Natuurlijk kun je skiën in het Stubaital, of snowboarden. Maar hoewel het Stubaital met de Stubaier Gletscher, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, en de drie andere skigebieden bekend staat om de uitstekende skimogelijkheden, hoef je hier niet persé te skiën. Ik ken ook zat mensen die wel van de sneeuw houden, maar niet van skiën. In dit wintersportgebied is er nog veel meer te doen! Je kunt hier bijvoorbeeld rodelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, winterwandelen, schaatsen, ijsklimmen en nog veel meer!

Extra activiteiten

Natuurlijk kun je in het Stubaital skiën en andere wintersporten beoefenen, maar dit gebied staat er ook om bekend dat er allerlei evenementen worden georganiseerd. Het voorjaar wordt opgefleurd met evenementen zoals het Freeride Testival, het grootste freeride-testevenement in Europa, op 16 en 17 maart, en de Spring Sessions vanaf 24 maart. Denk verder ook aan een ‘Winter Hiking Night’, de ski-show ‘Night of colors’, live muziek of een disco on ice. Het skigebied blijft open tot 20 mei 2024, inclusief het aanbod waarbij kinderen tot tien jaar gratis worden vervoerd in het hele dal, vergezeld door een betalende ouder.

besneeuwde berg
Skiën in het Stubaital – foto via Stubai door Andre Schoenherr

Meer weten over skiën in het Stubaital?

Wil je meer weten over skiën in het Stubaital? Dan zou ik zeker even de website raadplegen van dit wintersportgebied. Daar staat echt heel veel informatie op over de verschillende accommodaties, de kabelbanen en de evenementenkalender per dag of week.

Bezoek Brussel en ontdek de leukste bezienswaardigheden!

footer 6
Spread the love


1 gedachte over “Skiën in het Stubaital – een sneeuwzekere skivakantie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *