Dolfijnen en grotten in Albufeira – een kindvriendelijk uitje

Tijden onze vakantie naar de Algarve in Portugal, was een van onze mooiste momenten toen wij dolfijnen en grotten in Albufeira gingen kijken. Wat een ervaring is dat! In deze blog vertellen wij over onze ervaringen. Aan de haven van Albufeira zijn er verschillende aanbieders, waaronder AlgarExperience. Wat ons betreft een aanrader voor een kindvriendelijk uitje aan de Algarve in Portugal!

Dolfijnen en grotten in Albufeira

AlgarExperience om dolfijnen en grotten in Albufeira te ontdekken

Wij hebben dolfijnen en grotten in Albufeira bezocht met deze maatschappij, maar ze bieden nog veel mogelijkheden en opties.
Met AlgarExperience zijn er verschillende mogelijkheden om grotten en dolfijnen te bekijken, bijvoorbeeld vanaf een cataraman of vanaf een ribboat (dit is niet geschikt voor zwangeren en kleine kinderen).

Als je geen behoefte hebt om dolfijnen te spotten, kun je ook kiezen voor een activiteit van 6 uur waarbij je de grotten gaat bekijken en van een gezellige bbq op een afgelegen strand geniet.
Of bezoek de kustlijn en grotten in een tocht van 3 uur op een Catamaran met topdeck!
Huur een privejacht en ga in je eigen tempo alles bezoeken en bekijken! Je kunt kiezen voor catering aan boord, een barbecue op het strand, of varen langs een chique restaurant aan zee. Of net zolang achter de dolfijnen varen, net wat jij wil!
Maar je kunt ook gaan kajakken of suppen langs de kustlijn en grotten. Zo is er voor ieder wat wils. Onze trip was in ieder geval goed georganiseerd!

boot zee bootreis zeetrip

Een zonnige dag

Het was een zonnige dag, en deze loedermoeder was de zonnebril van haar dochter vergeten en onze hoeden. Dus we besloten bij het naastgelegen winkeltje even 3 petjes te kopen. We besloten bij het zien van al het leuks hier om na de boottocht op bezoek bij de dolfijnen en grotten in Albufeira, om hier nog verder te shoppen trouwens. Daarover lees je later in de blog meer.

Mijn dochter kreeg de slappe lach toen ze ons zo zag met een petje, en een zonnebril en een mondkapje. ‘Mama ik herken je niet meer joh!’ Wat er ook allemaal gebeurd is deze vakantie met Corendon: we zullen het nooit meer vergeten!

Dolfijnen en grotten in Albufeira
Wat was het een warme dag! Hier nog met mondkapjes.

Met de Catamaran op zoek naar dolfijnen en grotten in Albufeira

Tijd om aan boord te stappen van de Catamaran van AlgarExperience, op zoek naar dolfijnen en grotten in Albufeira. Het instappen verliep soepel en vlot, en toen was het tijd om te vertrekken. De boottocht met de Catamaran op zoek naar dolfijnen en grotten in Albufeira voer eerst langs de kust. Wat een prachtig uitzicht zeg!

We bezochten kleinere grotten en rotspartijen en leerden over de Lady of the Rock. Dit is een klooster waar vroeger de vrouwen gingen bidden als hun mannen op zee waren.
We voeren langs rotsen waarbij je, als je onderdoor vaart met je geliefde, altijd bij elkaar zult blijven. Ook was er een rotspartij die op de bovenkant van een hart leek en die onder water door zou lopen. En de yellow submarine die er ook erg herkenbaar uitzag.

Dolfijnen en grotten in Albufeira
yellow submarine
Yellow Submarine een herkenbaar plaatje!
Dolfijnen en grotten in Albufeira
Een hart, deels onderwater!

Algar de Benagil, een beroemde grot

Als laatste gingen we naar de beroemde grot van Benagil of “Algar de Benagil”. Een van de hoogtepunten tijdens de dolfijnen en grotten in Albufeira tour. Deze grot is bekend door social media vanwege de prachtige krijtrotsen en de enorme grootte van de grot. Er ligt een heel strand in de grot, maar dit is alleen vanaf het water te bereiken. Je kunt de rots vanaf boven bereiken via een wandelpad vanaf Praia de Benagil, maar dan kom je er dus niet in. Een bootje, kajak, sup of zwemmen dus. Voor dat laatste moet je wel van te voren vragen of de stroming niet onveilig is. Ook moet je oppassen voor de vele boten die in de rij liggen om binnen te kunnen komen voor een foto.

Leuk weetje is dat het mogelijk is om hier te trouwen. Je gasten moeten dan niet vies zijn van natte voeten en zand tussen de tenen. Maar dat het een hele bijzondere ervaring zal zijn, dat weet ik wel zeker!
Voor de mooiste foto’s moet je hier eigenlijk zijn bij zonsopgang of zonsondergang. Het licht valt dan prachtig door de schoorsteen waardoor de rotsen rood en geel kleuren.
Met de Catamaran kwamen we wel heel dicht bij het strand, maar afstappen zat er niet bij. Jammer want ik had stiekem ook wel in de grot foto’s willen maken. Maar dat is wat voor een volgende keer om met een kajak te gaan doen!

Dolfijnen en grotten in Albufeira
Algar de Benagil strand in grot
Dolfijnen en grotten in Albufeira

Dolfijnen en grotten in Albufeira

We deden natuurlijk de dolfijnen en grotten in Albufeira tour van AlgarExperience, dus hoog tijd voor het laatste onderdeel: dolfijnen!
We hadden er onwijs zin in en ik hoopte heel erg dat we er veel zouden vinden. Al twee keer eerder deed ik zo’n tocht, en beide tochten draaiden toen een beetje op een teleurstelling uit, omdat we maar een enkele dolfijn of walvis te zien kregen.

De zon scheen volop, de boot maakte lekker vaart en dochterlief werd niet zeeziek vanwege de kalme zee en de catamaran. We genoten sowieso en toen hield de boot opeens stil.
Er was een gewone dolfijn gespot! Hij zwom alleen en we gingen op zoek naar zijn soortgenoten. Die vonden we niet en we voerden een tijdje achter de dolfijn aan.

Veel konden we echter niet zien van deze afstand en daarom was het tijd om op jacht te gaan naar andere dolfijnen. Een flinke bootreis later werden er 2 of 3 van een andere soort gevonden, maar wij zaten aan de andere kant van de boot en konden helaas niets meer dan een glimp zien.
AlgarExperience geeft als de klant geen dolfijnen ziet, geen restitutie, maar de klant heeft de mogelijkheid om deze ervaring gratis te verzetten of de waarde te gebruiken als tegoed voor een andere ervaring, behalve voor parasailen en vissen activiteiten. Dat is wel een mooie oplossing!

Bijzondere haven bij Albufeira

Als je na afloop van de dolfijnen en grotten in Albufeira tour weer aan komt varen in de haven zie je hoe vrolijk deze eruit ziet! De boulevard ziet er heel gezellig uit met wat games, restaurantjes en winkeltjes. Allemaal bontgekleurde appartementen bevinden zich erboven en dat ziet er heel kleurrijk uit!

Bij de Engelse pub besloten we wat te eten en te drinken. Niet duur en simpel, maar perfect want het was veel te warm voor een uitgebreide lunch. Ook nam ik zoals ik al aangaf nog wat leuke souvenirtjes mee!

Nog wat tips:

  • Bezoekadres AlgarExperience: Várzea da Orada, 707-H, 8200-394 ALBUFEIRA
  • Parkeren: In de parkeergarage, bewaar je bon als je wat eet of drinkt, want daarmee krijg je flinke korting waardoor je maar 1 euro bij het uitrijden betaald. Wij waren voor ruim 5 uur parkeren slechts 4 euro kwijt.
  • Wees een half uur van te voren aanwezig. Aan boord van de Catamaran is een toilet, bij de ribboat is deze niet aanwezig.
  • Als je deelneemt aan een nautische activiteit van AlgarExperience, krijg je op vertoon van de instapkaart 15% korting bij het Belize Café.
Dolfijnen en grotten in Albufeira

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees dan deze blogs!

Op onze site hebben we nog veel meer mooie bestemmingen en belevenissen staan:

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *