Zandsculpturen Algarve – een uitstapje naar Sand City Lagoa

Het grootste zandsculpturen terrein van de wereld, Sand City bevindt zich in de Algarve Portugal. Al eerder bezochten wij Garderen in Nederland en alhoewel hier ook heel veel zandsculpturen staan, is de oppervlakte en de grootte van de zandsculpturen in Lagoa groter.

zandsculpturen Algarve Sand City Lagoa
Films

Sand City zandsculpturen Algarve

Sand City, in Lagoa, is de thuisbasis van ’s werelds grootste zandsculpturenfestival en wordt ook beschouwd als een van de beste themaparken in de Algarve omdat het uniek en anders is. Het heeft een oppervlakte van ruim 6 hectare en er is door meer dan 60 kunstenaars aan gewerkt. Er zijn meer dan 90 sculpturen te zien die met ongeveer 60.000 ton zand zijn gebouwd. Ontzettend indrukwekkend dus!

Bij de zandsculpturen Algarve heb je overdag het gevoel alsof je je in de woestijn bevindt, inclusief een waterbak die als oase dient. Wij hadden al gezien dat in de avond de zandsculpturen prachtig zijn belicht. Dus na een dagje bij Alvor Baia Resort Hotel gingen wij na 6 uur ’s avonds op pad in een lekkere aangename temperatuur. In Portugal was het op dat moment namelijk 36 graden.

Zandsculpturen Algarve Sand City Lagoa Egypte

Thema’s zandsculpturen Algarve

Elke 2 jaar is er een nieuw thema, dan wordt al het oude zand weggehaald, sculpturen afgebroken en worden er door ontwerpers over de hele wereld weer nieuwe ontwerpen gemaakt in het nieuwe thema.

Zo zagen wij toen we in de Sand Bar een broodje hamburger zaten te eten een filmpje over het thema ‘muziek’ uit 2013. Daarin zag je hoe de ontwerpers met allerlei soorten gereedschap vol precisie de zandsculpturen maken voor de zandsculpturen Algarve.
Ik heb veel geduld, en ben behoorlijk creatief, maar ik geloof dat ik dit niet zou kunnen. Ik vind het echt bereknap!

Toen wij er waren was het thema van de zandsculpturen in de Algarve ‘Reis om de wereld’. We hopen dus dat er op deze manier gewerkt blijft worden, met telkens nieuwe thema’s. Want ik moet eerlijk zeggen, wij zijn 1 keer geweest naar de zandsculpturen Algarve en zouden zeker nog wel een keer terug willen. Maar dan zou ik een volgende keer weer wat anders willen zien.

De wereld rond met zandsculpturen Algarve

Het is ontzettend leuk om de wereld rond te gaan in Sand City. Er is veel te zien en je gaat echt de hele wereld over! Zo kwamen we de Engelse koningin tegen, de klokken van Praag, een Nederlands meisje op de fiets met tulpen, de scheve toren van Pisa, Aboriginals en kangoeroes uit Australië, een Chinese draak, Amerikanen, Egypte met zijn farao’s en piramides, Boeddha, de Dalai Lama en nog veel meer!
Overal staan ook informatiebordjes bij in het Portugees en Engels voor extra achtergrondinformatie over de taferelen bij de zandsculpturen.

Zandsculpturen Algarve Sand City Lagoa Engeland

Ook nog andere onderwerpen

Zoals je bij het thema verwacht, is er veel te zien van de verschillende landen in de wereld. Maar dat is niet het enige, want er is nog veel meer te zien in de wereld!

Zandsculpturen Algarve Sand City Lagoa onderzee

Wat dacht je van insecten en zeedieren die in de avonduren ook nog eens prachtig zijn verlicht in zandsculpturen Algarve.

Zandsculpturen Algarve zeemeerminnen

Of mythes en legendes met de god van de zee bijvoorbeeld.

Harry Potter zand vogel strand

Ook zijn er zandsculpturen over films en series als Harry Potter, The Game of Thrones, Star Wars en Clint Eastwood. Deze zijn echt prachtig en geweldig voor de filmliefhebbers!

Zandsculpturen Algarve Paddington Sand City Lagoa

Animatiefilms als Paddington en Lion King of superhelden als Batman, Captain America en Spiderman.

roodkapje en de wolf Sand City Lagoa

En sprookjes als Roodkapje en de wolf.

Echt, er was zoveel te zien! Je wandelt over het strand, rust wat uit op een bankje (eventueel in de schaduw) en overal om je heen is van alles te zien!

Zandsculpturen Algarve Sand City Lagoa

Tips voor je bezoek aan Sand City

Plan voldoende tijd in voor je bezoek aan Sand City. Dit is namelijk een activiteit die superleuk is om met je kinderen te doen. Trek voor deze activiteit in de Algarve zeker 2 uur uit.

Bij de Sandy bar kun je wat eten en drinken en er is een speeltuin. Er zijn toiletten, en mocht je na een tijdje vermoeide voeten krijgen, dan kun je je voeten in de fish spa dompelen.

Voor mensen die slecht ter been zijn kun je met een karretje over het terrein rijden. Deze zijn te huur via Sand City.

Parkeren bij Sand City is gratis.

Wil je meer informatie over zandsculpturen Algarve dan kun je dat hier vinden

Noot: Normaliter zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen als zandsculpturen bouwen, een paspoort stempelen met de werelddelen, en live muziek.

Zandsculpturen Algarve gezin
Zandsculpturen Algarve Sand City Lagoa

Lees zeker ook deze blogs met vakantietips:

footer 4
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *