Disney parken in Parijs – een droom op aarde!

Misschien lijkt het voor sommige mensen een beetje gek om bij een website over de mooiste plekken van Europa een blog te wijden aan de Disney parken in Parijs. Maar ik denk dat voor heel veel mensen dit juist heel logisch is! Ben je eenmaal in Disneyland Paris of het Walt Disney Studios park geweest, dan ben je dit zeker met me eens! In deze blog een korte introductie van deze 2 Disney parken en wat je een beetje kunt verwachten.

white and blue castle under white clouds and blue sky during daytime
Photo by Soyoung Han

Magie in Parijs: Disney parken voor jong en oud

In het betoverende Disneyland Parijs worden dromen werkelijkheid en hangt magie in de lucht! Of je nu een fervent Disney-fan bent of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie-ervaring, de twee adembenemende Disney parken, Disneyland Paris en Walt Disney Studios Park, in het hart van Frankrijk zullen je zeker betoveren.

Disneyland Park: Waar Magie Begint

Disneyland Paris is het park dat het eerste is gesticht in Marne la Vallée (nabij Parijs). Het park opende daar zijn deuren in 1992. In het park kun je je laten meevoeren naar een wereld van sprookjes, prinsessen en avontuur. Het park is opgedeeld in vijf betoverende landen: Main Street, U.S.A., Fantasyland, Adventureland, Frontierland en Discoveryland. Ik zal hieronder per deel van het park een korte omschrijving geven.

De 5 verschillende landen van Disneyland Paris

Main Street, U.S.A.: Begin je reis op de charmante Main Street, U.S.A., waar je terug wordt gebracht naar het Amerika van de vroege 20e eeuw. Zodra je het park binnen stapt, start je in Main Street. Alle Disney parken in over de hele wereld hebben een Main Street, U.S.A. Winkels, restaurants en de beroemde Sleeping Beauty Castle wachten op je. Zodra je dit aanblik ziet, ben je in Disney!

Fantasyland: Betreed Fantasyland en ontmoet je favoriete sprookjesfiguren. Dit deel van het park zullen de allerjongsten zeker ook fantastisch vinden. Van de klassieke darkrides zoals Peter Pan’s Flight tot de adembenemende sprookjesachtige architectuur, hier komt de magie van Disney tot leven. Maar denk zeker ook aan de attracties zoals ‘It’s a small world’ de draaiende theekopjes en het labyrinth van Alice in Wonderland.

purple and white happy birthday signage
Doolhof bij Alice in Wonderland – Photo by Laura Ollier

Adventureland: Durf jij het avontuur aan? Adventureland neemt je mee op een reis vol exotische ontdekkingen en spannende ontmoetingen. Vaar over de wateren van Pirates of the Caribbean of waag je aan de Indiana Jones and the Temple of Peril-achtbaan. Dit vind ik persoonlijk het tofste en meest sfeervolle deel van het park, waar je echte avonturen kan beleven.

a pirate ship in the water near a waterfall
Adventure land – Photo by Andrei Popescu

Frontierland: In Frontierland verken je het wilde westen met een vleugje Disney-magie. Van de Big Thunder Mountain-achtbaan tot de rustieke sfeer, dit gebied biedt een unieke ervaring voor jong en oud. Hier is ook het spookhuis Phantom Manor te vinden.

Disney parken
Big Thunder Mountain – Photo by Thomas Evraert

Discoveryland: Stap in de toekomst in Discoveryland, waar de wereld van morgen wordt verkend. Ontdek de ruimte met attracties zoals Space Mountain: Mission 2 en geniet van de futuristische sfeer.

Walt Disney Studios Park: het tweede park van Disney parken

Er zijn dus 2 Disney parken: Disneyland Paris en het Walt Disney Studios Park. Het eerste park richt zich op de sprookjes, in het tweede park duik je echt de wereld van de films in. Ook dit park is opgedeeld in verschillende themagebieden. Hieronder een korte beschrijving per themagebied:

  • Front Lot: dit themagebied is ingericht in Hollywood stijl en dit deel is het toegangsgebied van het park. Je waant je in een grote filmstudio.
  • Toon Studio: dit deel van het park zal vooral kinderen ontzettend aanspreken. het is namelijk helemaal gericht op tekenfilms. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vliegende tapijten van Aladdin.
  • Worlds of Pixar: de naam van dit themagebied laat natuurlijk al wel doorschemeren wat voor soort attracties je hier kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan een heel themagebied van Toy Story én een hele toffe Ratatouille attractie!
  • Production Courtyard: dit gebied is zo ingericht dat het lijkt alsof je een kijkje neemt achter de schermen neemt in Hollywood. Hier kun je de spannende attractie ‘The Twilight Zone Tower of Terror’ vinden.
  • Marvel gebied: In dit gebied tref je een hele andere sfeer, heel strak en modern. Dit sluit aan bij de Marvel films. Je ziet hier regelmatig superhelden rondlopen, die ineens in een gevecht betrokken raken met slechteriken. En je vindt hier 2 hele toffe attracties!
Walt Disney Studios tower
Photo by Seif Abukhalaf

Een ruime keuze aan hotels in de Disney parken

Zoals je vast al wel weet, kun je in de Disney parken ook overnachten. Er is namelijk zoveel te zien en ontdekken, dat het gewoon zonde is om maar één dag te gaan. Gelukkig kun je ook overnachten in één van de vele hotels. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat de accommodaties eigenlijk allemaal goed zijn. De accommodaties hebben verschillende prijsklasses, maar zelfs de hotels die minder sterren hebben dan de rest zijn nog steeds prima. En ook hier dompel je je meteen onder in de magische sfeer. Het is fijn dat je via Disney Village gewoon naar je hotel kan lopen, en dus ook daar nog een hapje kan eten bijvoorbeeld.

Of je nu een fan bent van Mickey Mouse, de prinsessen of de spannende attracties, Disneyland Parijs biedt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Het is niet alleen een pretpark; het is een magische reis door de verbeelding. Je dromen worden hier werkelijkheid!
Dus pak je koffers, zet je Mickey-oren op en laat je betoveren door de magie van Disneyland Parijs. Disneyland Parijs is niet zomaar een park; het is een bestemming waar magie nooit ophoudt. Bon voyage!

footer 6
Spread the love


1 gedachte over “Disney parken in Parijs – een droom op aarde!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *