Sunparks Mol – er lekker op uit met het gezin

Wij zijn er als gezin dol op om er samen tussenuit te gaan. En we vinden het heerlijk om een vakantie naar een bungalowpark te boeken. Dit keer zijn we naar Sunparks Mol geweest, officieel ‘Sunparks Kempense Meren’. En dit is echt een ontzettend leuk en veelzijdig park, waar het hele gezin zich kan vermaken. In deze blog lees je onze ervaringen met dit park.

Sunparks Mol

Een vakantie voor het hele gezin in Sunparks Mol

Wanneer wij als gezin op vakantie gaan, kiezen we eigenlijk altijd voor een vakantiepark met bungalows, waar veel faciliteiten zijn. Onze meiden zijn inmiddels 10 en 12 jaar, en willen graag actief bezig kunnen zijn. Op grotere bungalowparken zijn er vaak veel faciliteiten en activiteiten, en dat is voor onze meiden perfect! Hoe meer er te doen is , hoe beter. We hebben echt voordat we op vakantie gingen even goed moeten zoeken waar we heen zouden gaan. We kiezen al snel voor een Center Parcs park, omdat we weten dat dat altijd heel compleet is. Maar ineens schoot ons de Kempense Meren in Mol. Als kind ben ik hier een aantal keren met mijn ouders geweest, en ik heb het daar altijd erg leuk gevonden. En nu dus, vele jaren later, ben ik er geweest met mijn eigen gezin!

De huisjes op Sunparks Mol

Sunparks is een groep vakantieparken in België. Een beetje vergelijkbaar met andere ketens hier in Nederland, zoals bijvoorbeeld CenterParcs, Landal of Roompot. Wij zijn deze vakantie voor een basic type huisje gegaan, het zogenaamde ‘select vakantiehuis’. En hoewel het huisje qua inrichting inderdaad vrij basic is, heeft het huisje ons toch wel heel erg verrast, omdat het echt ontzettend ruim is! Vooral de plekken waar de ruimte belangrijk is, daar was er voldoende plek. Denk aan ruime slaapkamers, een flinke zitkamer en voldoende ruimte op de badkamer. En wat ik ook altijd erg prettig vind: veel opbergruimte. Je kunt hier gewoon je boodschappen en spullen neerzetten, zonder dat je eerst even wat plek vrij moet maken in de keukenkastjes, zoals je op andere parken vaak ziet. En ook op de badkamer was er voldoende plek om je spullen op te bergen. Daarnaast was onze bungalow ontzettend schoon. En dat is misschien nog wel het belangrijkste!

Sunparks Mol zwembad

Sunparks Mol: een veelzijdig park

Als je je spullen in je huisje hebt gezet, kun je op ontdekkingstocht in het park. Het park lijkt vrij groot, maar de wandelafstanden vallen toch best wel mee. In de overdekte plaza zit alles onder één dak: de informatiebalie, een buffetrestaurant, pizzeria, snackbar, café-restaurant, winkeltjes en een kidsclub. Ook is daar de ingang van het subtropisch zwembad te vinden. En dat zwemmen, dat hebben we zeker veel gedaan deze vakantie!

sunparks Mol plaza
Foto via OpenVerse.

Het zwembad bij Sunparks Mol

Kom je binnen bij het subtropisch zwembad op Sunparks de Kempense Meren, dan zit je meteen lekker warm! Er zijn voldoende zitplekjes, dus als je niet zoveel zin hebt om te zwemmen, kun je lekker aan de kant kijken naar alle acties in het zwembad. In het zwembad is voldoende te doen en beleven! Er is een groot golfslagbad, een kinderbad, 2 bubbelbaden, buitenbad en een stroomversnelling.

En natuurlijk zijn er ook meerdere glijbanen! Een klein glijbaantje, een familieglijbaan en 2 grotere glijbanen. En die gingen verrassend snel! En dan is er nog een wildwaterbaan. Vooral hier hebben onze meiden zich deze week uren kunnen vermaken!

zwembad kempense meren

Wildwaterraften

Want je kunt in de wildwaterbaan eindeloos rondjes maken, maar je kunt je ook via het activiteitenprogramma inschrijven voor het wildwaterraften. Dan ga je dus samen met 2 instructeurs en een klein groepje aan de slag. En dat is tof, want je hebt de wildwaterbaan dan een uur na sluitingstijd voor jezelf alleen! Met een helm en een board ga je van de wildwaterbaan af. Dit zou ik zeker iedereen aanraden die wel van een beetje actie houdt.

Voor kinderen wordt er op Sunparks de Kempense Meren ook veel georganiseerd. Denk aan koekjes bakken, knutselen, lasergamen of aquagym.

Wandelen in de omgeving

Hou je van wandelen, dan zit je hier op Sunparks Mol de Kempense Meren zeker goed! Vanaf Sunparks de Kempense Meren begint een wandelroute van 7,8 kilometer rondom de waterplas waaraan het park ligt. Deze plas heet het ‘Rauwse Meer’. Wij hebben deze wandeling met het gezin gemaakt. Leuk om zo ook iets meer van de omgeving te zien dan alleen het vakantiepark zelf. In de omgeving staan bijvoorbeeld ook loslopende koeien. Je loopt langs verschillende stukken natuur.

Hooglanders

Sunparks parken algemeen

Sunparks staat bekend om zijn diverse vakantieparken verspreid over België, vergelijkbaar met populaire ketens in Nederland zoals CenterParcs, Roompot en Landal. Met een scala aan accommodaties, faciliteiten en activiteiten bieden Sunparks parken een ideale bestemming voor gezinnen en groepen die op zoek zijn naar een ontspannen en plezierige vakantie-ervaring. Met een focus op comfort, gemak en entertainment, streven Sunparks parken ernaar om elke gast een onvergetelijk verblijf te bieden, omringd door natuurlijke schoonheid en een gastvrije sfeer.

Wij hebben een bezocht aan Sunparks Kempense Meren in Mol. Er is op dit moment nog 1 ander Sunparks Park, en dat is Sunparks Oostduinkerke aan zee. Dit park ligt dus heerlijk dicht bij het strand. Voorheen waren er nog meer Sunparks parken , maar deze zijn inmiddels overgenomen door Center Parcs.

Kijk hier voor een vakantie naar Sicilië

Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *