De Azoren een prachtige vakantiebestemming in Europa

De Azoren zijn een prachtige vakantiebestemming voor gezinnen en senioren; dit afgelegen paradijs, gevormd door de krachten van de natuur, belooft onvergetelijke avonturen voor iedereen. Een paar jaar geleden was ik hier op vakantie met mijn schoonfamilie. We deden een rondreis over verschillende eilanden en we hebben echt genoten van de prachtige natuur.

Van walvisjacht naar walvisreservaat

Verwonder je over de opmerkelijke biodiversiteit van de Azoren, aangezien ze een van ’s werelds grootste walvisreservaten zijn, de thuisbasis van meer dan 20 soorten walvissen en dolfijnen. Het beste is dat walvis- en dolfijnkijken het hele jaar door mogelijk is, met verschillende soorten die de wateren in verschillende seizoenen frequenteren. Dit avontuur is geschikt voor alle leeftijden! Vroeger was het hier echter heel populair om walvissen te doden. Mijn schoonouders namen ons zelfs mee naar een museum over deze walvisjacht. Verschrikkelijk: ik ging zo snel mogelijk met dochterlief weer naar buiten. Dit was echter het enigste minpuntje van de reis. De rest van de Azoren is oprecht een prachtige vakantiebestemming.

Vulkaaneilanden – De Azoren

Ontdek de vele vulkanische kraters en caldera’s op de eilanden. Een van de meest bekende is de Caldeira das Sete Cidades op São Miguel, een adembenemende krater met twee meren in verschillende kleuren. Breng een bezoek aan Furnas, waar je geisers en warmwaterbronnen kunt bewonderen. Algar do Carvão, een lavabuisgrot op het eiland Terceira, biedt een unieke ondergrondse ervaring waar je de gevolgen van vulkanische activiteit kunt aanschouwen. Geniet van de unieke zwarte zandstranden op sommige eilanden of neem een duik in lava-pools met verwarmd water als gevolg van vulkanische activiteit.

Wij hebben onder andere gezwommen in een lava pool. Dit schijnt vele gezondheidsvoordelen te hebben. We aten eten dat diep in de grond verwarmd was, we reden langs kilometers wijnranken die staan tussen kleine tuintjes van lavarotsen en bezochten een inactieve vulkaan. En die meren zijn echt prachtig!

São Miguel – theetuinen

Wist je dat São Miguel, gelegen op het betoverende Azorenarchipel, de enige twee theetuinen van Europa herbergt? De Gorreana-theefabriek, opgericht in 1883, is een historisch juweel met wortels die teruggaan tot de 16e eeuw, toen Portugese expedities naar het Oosten Europeanen voor het eerst in contact brachten met thee. Bezoekers kunnen vrij de plantages verkennen en het gehele proces van theeplukken tot verpakken aanschouwen, waarbij de gebruikte machines stammen uit de 19e eeuw.

De Porto Formoso-theefabriek produceert niet alleen thee, maar bewaart ook de herinneringen aan de theeproductie op de Azoren. Het fungeert als een museum dat rondleidingen organiseert. Na de tour worden gasten uitgenodigd om verschillende theesoorten te proeven in de prachtige ruimte die een typische keuken van São Miguel weerspiegelt, of op het terras, met een schitterend uitzicht over de theevelden. Elk voorjaar wordt het ritueel van het theeplukken gerecreëerd met de typische ouderwetse kledij.

Dit opmerkelijke stuk geschiedenis wacht op ontdekking in de Azoren. Proef de smaak van traditie bij de Gorreana- en Porto Formoso-theefabrieken. Verken de Azoren en omarm vandaag nog de rijke erfenis van de Europese theecultuur!

Echt een aanrader om een theefabriek te bezoeken en natuurlijk wat thee mee te nemen voor thuis.

De Azoren: een prachtige vakantiebestemming voor gezinnen

Gezinnen kunnen botanische tuinen verkennen met unieke eilandflora of avontuurlijke paardrijdtochten maken door weelderige landschappen. Het kristalheldere water van de archipel biedt ook uitstekende omstandigheden om te snorkelen en te zwemmen met kleurrijk zeeleven, evenals geschikte mogelijkheden voor allerlei watersporten, wat zorgt voor een toffe waterervaring voor kinderen.
De stranden zijn met lavarotsen dus neem goede waterschoenen mee! Neem niet je mooiste zwemkleding mee als je in het thermale meer gaat zwemmen. Het kan namelijk verkleuren!

Er is van alles te bezoeken zo ook een ananas kwekerij. Ook voor jonge kinderen ( mijn dochter was 5) is er genoeg te doen!

Mei is de perfecte tijd om een van de wekelijkse vluchten vanuit Amsterdam of Brussel naar Ponta Delgada te boeken en daarmee de basis te leggen voor een uitzonderlijke gezinsvakantie op de Azoren. Kom en omarm de kracht van de natuur en creëer blijvende herinneringen in deze betoverende archipel.

Kijk voor alle mogelijkheden op visitazores.com

Handige tips voor je reis naar de Azoren

  • Wil je een drone* mee naar de Azoren – lees dan dit artikel.
  • Zorg voor goede waterschoenen* voor het hele gezin.
  • Neem een reisgids* mee of zorg dat je van te voren alle informatie al van internet hebt gehaald.
  • Huur een lokale reisgids in om je alle leuke stukjes van de eilanden te laten zien.
  • Met de boot of vliegreis kun je eilandhoppen tussen de Azoren eilandengroep.
  • Zorg voor goede wandelschoenen en zonnebrandcrème *.
  • Wil je ook walvis / dolfijn spotten en ben je gauw zeeziek vergeet dan je reisziekte tabletten niet
  • Wij gebruikten een polsband tegen reisziekte.*

Lees ook deze blogs

footer 6
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *