Bezoek Brussel, een ontdekking met de leukste bezienswaardigheden!

Welkom in de bruisende hoofdstad van België, waar geschiedenis en moderniteit elkaar omarmen in de straten van Brussel. Bezoek Brussel en neem een duik in deze levendige en betoverende stad. In deze blog geef ik tips voor de leukste bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

a close up of a building with a lot of balls on it
Photo via Unsplash by Klaudio Metolli

Een bezoek aan Brussel

Brussel is een gezellige en levendige stad. Jaren geleden ben ik hier eens geweest, samen met mijn man tijdens onze huwelijksreis. We zijn toen langs verschillende Belgische steden geweest, en een bezoek Brussel stond al een een tijd op ons verlanglijstje. Brussel is goed te rijden, vanaf Utrecht ben je in minder dan 3 uur in de Belgische hoofdstad. Perfect voor een weekendje er samen tussenuit. Ben je ook zo benieuwd wat de leukste bezienswaardigheden zijn? Lees dan zeker even verder!

bezoek brussel
Foto via Openverse – Brüssel BE – Atomium 12

1. Het Atomium: Een Futuristisch Meesterwerk

Op nummer 1 van de bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen bij je bezoek aan Brussel, staat natuurlijk het Atomium. Toen wij een bezoek brachten aan Brussel, zijn we eerst naar het Atomium gegaan, omdat dit bouwwerk iets buiten de binnenstad ligt. Dit futuristische bouwwerk, oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958, is nu een symbool van de stad.

Binnenin het Atomium kun je genieten van een panoramisch uitzicht vanuit de bollen en zelfs dineren in een restaurant in één van de bollen. Voor de avonturiers is er een glazen observatorium en een uitdagende trap om je adrenaline te laten stromen. Maar gelukkig zijn er ook gewoon roltrappen hoor! Met regelmatig wisselende tentoonstellingen en een unieke virtuele realiteitservaring biedt het Atomium een mix van geschiedenis, kunst en entertainment. En vanuit het Atomium heb je natuurlijk een fantastisch uitzicht over de stad!

escalator, atomium, brussels
Foto via Pixabay

2. Manneke Pis: een kleine rebel

Wandel door de charmante straten van Brussel en je stuit al snel op het ondeugende standbeeld van Manneke Pis. Dit kleine ventje, bekend om zijn eigenzinnige houding, is een geliefd symbool van de stad.
Manneke Pis heeft niet alleen een indrukwekkende collectie kostuums, maar ook zijn eigen fanclub. Zijn garderobe wordt regelmatig ververst, passend bij seizoenen en speciale gelegenheden. Dit iconische beeld is niet alleen een trekpleister voor toeristen, maar ook een bron van lokale trots.
Wist je dat:

  • Manneke Pis heeft een indrukwekkende garderobe heeft met meer dan 1.000 kostuums? Hij kleedt zich volgens seizoenen, evenementen en speciale gelegenheden.
  • Manneke Pis in de loop der eeuwen Manneke Pis verschillende ontvoeringen heeft meegemaakt? Gelukkig keert hij altijd veilig terug naar zijn vertrouwde plek.
Bezoek Brussel Manneke Pis
Foto via Unsplash – Photo by Frédéric Paulussen

3. Historische pracht bij je bezoek Brussel op de Grote Markt

De Grote Markt, omringd door prachtige gildehuizen, is een indrukwekkend historisch plein dat het hart van Brussel vormt. Het is een levendig centrum voor evenementen, markten en festivals. Bewonder de indrukwekkende architectuur en geniet van een heerlijke Belgische wafel terwijl je de sfeer opsnuift. Dit plein heeft echt een unieke sfeer, en tijdens je wandeling door de binnenstad kom je vaak weer uit op dit plein. De lucht van wafels komt je van alle kanten tegemoet, dus wij hebben hier ook natuurlijk een wafel gegeten!

a large building with a lot of windows in it
De Grote Markt in Brussel – Foto via Unsplash Photo by Leonhard Niederwimmer

4. Het Jubelpark: een groene oase in de binnenstad

Voor een vleugje groen midden in de stad is het Jubelpark de ideale plek. Met zijn triomfboog en prachtige musea biedt dit park een ontspannen omgeving om te wandelen en te genieten van de frisse lucht. Ook zijn er diverse beelden en fonteinen te vinden en de grote moskee van Brussel.

jubelpark, parc du cinquantenaire, brussels
Het Jubelpark in Brussel – Photo via Pixabay by 3345557

5. Magritte Museum: Surrealistische Meesterwerken

Duik in de surrealistische wereld van René Magritte in het Magritte Museum. Bewonder zijn meesterwerken en ontdek de diepere betekenis achter zijn kunst. Dit museum bevat zo’n 200 van zijn kunstwerken. Wil je een bezoek brengen aan dit museum, dan doe je er goed aan van tevoren even de website te raadplegen. Vanwege de veiligheid laten ze maar een beperkt aantal mensen per uur binnen en het zou zonde zijn als je voor niets komt!
Er is bij dit museum ook een speciale audiotour voor kinderen en jongeren beschikbaar!

Bezoek Brussel
Het Magritte museum in Brussel – Foto via Pexels

Een bezoek aan Brussel: dat is ontdekken en genieten!

Brussel betovert haar bezoekers met een mix van geschiedenis, kunst en culinaire hoogstandjes. Of je nu door de historische straten dwaalt, geniet van het uitzicht vanuit het Atomium, lacht om Manneke Pis, de Grote Markt bewondert, of je verliest in de surrealiteit van Magritte, deze stad heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van alles wat Brussel te bieden heeft!

Heb jij nog leuke tips voor bezienswaardigheden in Brussel? Deel ze dan zeker hieronder met ons!

Ben je op zoek naar een reisgids voor je bezoek aan Brussel, klik dan hier*.

Ga ook eens naar Parijs of Porto

footer 6
Spread the love


2 gedachten over “Bezoek Brussel, een ontdekking met de leukste bezienswaardigheden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *