House of Magic Oberhausen – een betoverend museum

Wij zijn in de meivakantie op stedentrip naar Oberhausen geweest. Dit is een stad waar naast het shoppen heel veel te doen is. Met onze tieners hebben we daar heel veel leuke activiteiten ondernomen. Één van de leukste dingen die we hebben gedaan, is naar House of Magic. Dit is een museum wat helemaal draait om optische illusies. Er is vooral heel veel te doen en te ontdekken.

House of magic Oberhausen

Een bezoekje aan House of Magic Oberhausen

Voordat we naar Oberhausen gingen, hebben we al goed bekeken wat daar in de buurt te doen is. En House of Magic was een activiteit waarvan beide dochters zeker wisten dat ze daar graag heen wilden. Vaak hoor je toch wel dat kinderen of tieners een museum saai vinden, maar House of Magic is zeker niet saai te noemen.
Nu ben je misschien benieuwd wat is House of Magic eigenlijk is? Dit is het beste te omschrijven als een interactief museum. Het is een betoverende bestemming voor het hele gezin, maar eigenlijk is het leuk voor alle generaties, dus niet alleen voor gezinnen met jongere kinderen, maar ook voor tieners en opa’s en oma’s.
De beroemde Ehrlich Brothers nodigen je uit voor hun magische universum. De Ehrlich Brothers zijn een bekend Duits illusionistenduo. Het museum is 3000 vierkante meter groot en heeft 19 zalen. Je kunt hier meer dan 150 gepresenteerde stukken en interactieve belevenissen vinden.

House of magic ingang Oberhausen
De ingang van House of Magic

Zelf illusies ervaren

Bij de ingang wordt al duidelijk: dit museum is niet zoals andere musea. We moesten even wachten tot er wat meer mensen binnen waren, want je gaat in groepjes tegelijk naar binnen. Bij het welkomstpraatje krijg je te horen dat je alles in House of Magic mag filmen of fotograferen. En dat is natuurlijk heel erg bijzonder!
Je stapt daarna met je groep een lift in, die je naar de magische ingang brengt van House of Magic. Je loopt namelijk zomaar door de muur heen! Dit is wel echt even een momentje om te filmen. Daarna gaat je reis door het museum echt beginnen, want je start dan in de eerste magische werkplaats. En daar kun je aan de slag met zo’n 20 illusies en trucs, die je zelf kunt uitvoeren en ervaren.

spiraal
House of Magic Oberhausen

Heel veel verschillende dingen te doen

En er zijn in die eerste zaal veel illusies te ervaren. Denk bijvoorbeeld aan zwevende sneakers, de tijd laten vertragen, een hypnotiserende spiraal, een magisch vergrootglas en een eenwieler die lijkt te verdwijnen. Sommige illusies zijn lastig uit te leggen, maar moet je gewoon ervaren. Vanaf dit punt gaat de groep waarmee je het museum in bent gegaan, zich wat verspreiden en kan iedereen in zijn eigen tempo het museum door.

Je komt vervolgens in de tweede magische werkplaats van de Ehrlich Brothers. Hier kun je een ontploffing laten plaatsvinden, een rook schietmachine bedienen, een grote spiraal spelen en nog een hoop andere dingen.

En daarna kom je bij een zaal waarbij je ogen je bedriegen, want deze optische illusies houden je voor de gek. De foto die je bovenaan in de blog ziet bijvoorbeeld, waarbij ik ineens een stuk groter ben dan mijn tienerdochter (die me in werkelijkheid toch al echt een flink stuk voorbij is qua lengte). Ontzettend leuk om te doen!

House of Magic gamen
House of Magic hele grote tandenborstel en tandpasta

Pas op de helft van House of Magic

Ik had van tevoren niet gedacht dat er zoveel te doen zou zijn in House of Magic. We zijn echt wel dik 2 uur binnen geweest.
Het is een museum waar je je dus volop kunt verbazen en nieuwe dingen kunt ontdekken, maar ook een museum vol humor. Zo kom je op een bepaald moment de tour koffer van de Ehrlich Brothers in, en daar kun je op een enorm formaat een haarföhn vinden, een koptelefoon, een grote tandpasta tube met tandenborstel (die een wip blijkt te zijn), pakjes zakdoekjes waar je op kunt neerploffen en een enorme Rubiks Kubus. Hier kun je spelletjes spelen.

Je gaat backstage bij een show met magische spiegels, je kunt schaduwen laten bevriezen en hierop tekenen met je mobiele telefoon, je hoofd op een grillplaat leggen en jezelf laten zweven.

magische werkplaats
De Magische Werkplaats in House of Magic.
hoofd op grillplaat verdwenen lijf

Stap op een bezemsteel

We dachten dat we bijna wel klaar waren, toen we erachter kwamen dat we nog een hele toffe activiteit konden doen: vliegen op een bezemsteel.
We kregen eerst een korte uitleg, maar de medewerkers spraken hier helaas alleen Duits. Voor ons was het dus nog wel te begrijpen (hoewel de uitleg natuurlijk ook een beetje technisch is), maar voor de kinderen was het jammer dat de medewerkers geen Engels spraken. Daarna kon je op je bezemsteel stappen, en gaan vliegen. We voelden ons net Harry Potter!

vr-bezemstelen Oberhausen
Ruimte met VR-bezemstelen

Een uitstapje voor het hele gezin

Ik kan echt zeggen dat House of Magic een superleuke activiteit is voor het hele gezin. Als je naar Oberhausen gaat, mag je dit eigenlijk niet overslaan. Ik ben benieuwd: had jij al weleens van House of Magic gehoord?

Adres: Centro-Promenade 141, 46047 Oberhausen
Parkeren: gebruik parkeerplaats P1 of P2, deze liggen het dichtst bij House of Magic
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 15.00 uur – 20.00 uur (laatste entree 18.30 uur)
zaterdag en zondag: 10.00 uur – 20.00 uur (laatste entree 18.30 uur)
Voor meer informatie, check de website.

Meer lezen over onze trip naar Oberhausen? Lees dan ook zeker deze blogs:

House of Magic
footer 2
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *