Camping Le Paradis in Frankrijk, een klein paradijs

In de Dordogne op ongeveer 10 uur rijden ligt een klein paradijs midden in Frankrijk. Op camping Le Paradis kun je op en top genieten. Waar je ook voor komt. Gastblogger Joyce gaat hier graag naar toe op vakantie en in deze blog lees je er alles over!

Camping le paradis camping kamperen zwemband picknick kleed hangmat

De camping van mijn jeugd

Als er iemand is die over camping Le Paradis kan oordelen, dan ben ik het wel. Als meisje ben ik er opgegroeid en mijn ouders gaan er nog steeds naar toe. Kan ik dan nog steeds kritisch naar deze camping kijken? Jazeker, ik heb namelijk een kritische moeder en zus die echt wel zeggen wat ze denken. Ook al gaan ze jaren ergens heen. Dus wees niet bang. Ik ga je een reëel beeld voorschotelen.

Camping Le Paradis blijft zich ontwikkelen

Wat mij opvalt aan camping Le Paradis, is dat ze zich blijven ontwikkelen. Elk jaar hebben ze wel iets veranderd en daarmee zorg je ervoor dat je gasten blijven komen. Het zwembad is totaal anders dan hoe ik het mij kon herinneren. Zoveel beter. Vooral het binnenbad dat erbij is gekomen. Zo kan je ook zwemmen met slecht weer. En dan heb ik het nog niet gehad over het waterpark voor de kinderen, want die is helemaal geweldig! Daar kan je je kinderen met een gerust hart laten spelen *.

camping le paradis zwembad zwemmen water

Genoeg te doen en te beleven op camping Le Paradis

Of je nu komt om uit te rusten of lekker actief bezig te zijn. Het kan op camping Le Paradis allebei. De omgeving en de natuur op de camping is ontzettend mooi. De tuinman is elke dag bezig om het op en top in orde te hebben. Genoeg groen om je heen. Maar hou je van actie dan kan je ook hier terecht. Zo worden er kanotochten georganiseerd, kan je paardrijden in de buurt en staan er genoeg activiteiten op het programma georganiseerd door het animatieteam.

Mooie mix van nationaliteiten

De eigenaren, Gé en Ellen Kusters, zijn Nederlands, maar op de camping is het een gezellige mix van verschillende nationaliteiten. Soms heb je campings die compleet Nederlands zijn, maar dat is op camping Le Paradis niet het geval. Er zijn wel een hoop Nederlanders te vinden, maar ook Schotten, Engelse, Ieren, Fransen en Italianen weten de weg naar deze camping te vinden. En waarschijnlijk ben ik er nog een paar vergeten.

buikschuiven entertainment animatie

Genoeg mooi voorzieningen

Heb je trek in een heerlijk broodje of wat lekkers bij de koffie? Camping Le Paradis heeft een winkeltje waar je dit allemaal kan halen. Op het mooie binnenhofje kan je terecht voor een hapje of een drankje. Een aantal keer per week is hier ook entertainment te vinden. Bij de receptie kan je terecht voor het huren van fietsen of je inschrijven voor bijvoorbeeld een kanotocht. Of als je een dokter nodig hebt. Ellen en Gé staan voor jullie klaar

Het sanitair wordt ook goed onderhouden. Er zijn heerlijke douches en genoeg afwastafels voor je afwas. Wil je met het hele gezin douchen? Ook daar is aan gedacht. Een familiedouche met vier douches zorgt ervoor dat je genoeg ruimte en plek hebt om lekker te douchen met je kinderen. En zelfs aan de allerkleinste is gedacht. Van een badje tot wc.

Een staanplaats of toch meer luxe?

Net als meerdere campings kan je ook op Le Paradis ervoor kiezen om je vakantie luxer te maken. Er zijn sowieso mooie staanplaatsen waar je jouw tent, vouwwagen of caravan kan neerzetten. Maar mocht je voor meer luxe willen gaan dan is er genoeg keuze. Zo zijn er verschillende soorten cottages waar je uit kan kiezen. De één mooier dan de anderen. Waar ga jij voor?

Le Paradis is een voorbeeld voor ander campings in Frankrijk

Tja, ik zou dit niet zeggen als ik het zelf heb gehoord. Twee jaar geleden waren we op een andere camping in Frankrijk en toen ik ze zei dat ze wat weg hadden van camping Le Paradis begonnen ze te lachen. Dat was dus ook juist de bedoeling. Jaarlijks komen verschillende campingeigenaren bij elkaar om van elkaar te leren. En deze camping wilde net zo worden als Le Paradis. En dat hebben ze goed gedaan. Ze waren net zo groen als deze camping. Mooie bomen, struiken en planten. Dus zoals ik al zei, Le Paradis is een voorbeeld voor anderen! En zegt dat niet genoeg?

Kijk hier voor de mooiste campings in de Provence

Leuke uitstapjes voor kinderen in de omgeving

De Dordogne is een geweldig mooie streek en in de buurt van de camping is genoeg te doen. Hier een overzicht van leuke uitstapjes voor gezinnen met kinderen:

  • Ga naar de markt van Sarlat. Een grote markt waar je uren kan rondkijken en Sarlat is zelf ook erg mooi.
  • Lees hier de mooiste plekken in Frankrijk.
  • Vaar met de kano over de Vézère. (Dit kan je bij de receptie boeken)
  • Bezoek Montignac-Lascaux, wereldberoemd om de grotten van Lascaux.
  • Ga terug in de tijd via Roque Saint-Christophe
  • Bezoek Maison Forte de Reignac, het rotskasteel
  • Maak een wandeling in het dorp Madeleine
  • Bezoek het burchtkasteel Castelnaud la Chapelle. Zijn oorlogsmuseum bieden uitzicht op de vallei
  • Het kasteel van Losse en zijn tuinen zijn ook het bezoeken waard.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Klik dan hier om naar de site te gaan van camping Le Paradis .

frankrijk spraypark waterpark water zwembad

Nog meer blogs lezen over leuke vakantiebestemmingen?

En lees deze blog over wat je mee moet nemen als je gaat kamperen!

footer 6
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *